Resultaten Boijmans

Van museum Boijmans van Beuningen hebben we een collectie doorgenomen van 15.000 objecten. Uit een onze analyse komt naar voren dat we van 97% procent van de werken in de collectie van Museum Boijmans van Beuningen de auteursrechtelijke status kunnen bepalen.

De collectie is na analyse onderverdeeld in groepen van auteursrechtelijk beschermd werk, werk in het publieke domein en werk waarvan de status niet bepaald kan worden.

Wij hebben ook gekeken naar de auteursrechtelijke status van de bij Boijmans aanwezige kunstenaars, met een verdere indeling. Hoewel deze data ruw is geeft een aardig beeld over de situatie van verschillende groepen.

Ook hebben we gekeken naar het in publiek domein komen van momenteel beschermd materiaal. Dit hebben we gedaan met een subset van 15.000 objecten, het aantal werken dat in werkelijkheid vrijkomt per jaar ligt daardoor hoger. 

Interessant is ook om te zien hoeveel kunstenaars door CopyClear gevonden worden in het systeem bij de Rijksdienst voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) en bij Wikidata.

De database van RKD blijkt een vrij groot aantal kunstenaars te kennen en onder verschillende aliassen. In Wikidata kwamen deze in eerste instantie niet naar voren en CopyClear heeft de aliassen toegevoegd aan Wikidata voor meer dan 4000 kunstenaars.
De kunstenaars die nog niet gevonden worden zijn deels die naamsgenoten hebben, en deels bedrijven zoals  pottenbakkerijen.